provence

De Vaucluse ligt in het hart van de Provence en grenst aan de departementen Gard en Ardèche in het westen, Drôme in het noorden, Bouches-du-Rhône en Var in het zuiden en Alpes-de-Haute-Provence in het oosten. Het staat bol van prachtige natuursites, waaronder lavendelvelden, heuvels, kliffen van oker en bergpassen. De Vaucluse is een ideale plek voor een ontspannen en gevarieerde vakantie. Gelegen in het hart van de Provence, biedt deze regio een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen, bezienswaardigheden en outdoor-activiteiten. Heerlijk genieten doe je er niet enkel van de zon en het landschap, maar ook van de Provençaalse keuken en van wandelingen in traditionele dorpjes waar markten nog kleurrijk zijn.

Het fantastische landschap kun je verkennen via een netwerk van 33 bewegwijzerde fietstochten. Pure ontspanning in de natuur, met afwisselende ervaringen – een alternatief voor de traditionele strandvakantie! Milieubewust zijn ze hier ook. De karakteristieke landbouw en de specialisatie in biologische producten, eco-verantwoorde huisvesting, biologische restaurants, boerderijen, biodiversiteitsfestivals en Provençaalse markten maken dat een vakantie in de Vaucluse volledige in harmonie is met de natuur.

De Mont Ventoux, Avignon, De Luberon, allemaal plekken die je doen wegdromen en worden beschouwd worden als het kloppende hart van de Provence.

Het departement lijkt zo uit de bergen te zijn gehouwen (Monts de Vaucluse, Montagne du Luberon, Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail) en bestaat uit de Luberon, het Pays d’Avignon en de Haut Vaucluse. De streek telt eindeloos veel mythische plekken waar reizigers die op zoek zijn naar rust, authenticiteit en adembenemend mooie natuurlandschappen even helemaal kunnen wegdromen.

De Luberon staat bekend om zijn mooie bergdorpjes, zijn kastelen, zijn steile hellingen, zijn gastronomie, zijn historische en culturele sites, zijn natuurpark en zijn – zo lijkt het toch – oneindige bossen. Nog elk jaar voelen er zich veel toeristen geroepen om de streek te bezoeken. De voornaamste trekpleisters zijn Gordes, Ménerbes, Lourmarin en Lacoste.