Biarritz
 
Van oorsprong was Biarritz een vissersdorpje, maar nadat Napoleon er een paleis liet bouwen groeide Biarritz uit tot een badplaats. Het gaf Biarritz z’n mondaine karakter en dat kun je tot op de dag van vandaag terugzien in de vele statige gebouwen en chique hotels, waaronder Napoleons paleis dat hedentendage een luxe hotel is genaamd Hotel de Palais.

Het beste uitzicht over Biarritz heb je vanuit de 73 meter hoge vuurtoren La Phare de la Pointe Saint Martin overzie je niet alleen de badplaats maar ook de goudgele stranden van de Baskische kust.

Het contrast met de hippe golfsurfers vormt een leuke botsing van culturen. De surfers komen naar Biarritz voor de golfen. Op de boulevard vind je dan ook vele surfshops en design boetiekjes. Biarritz heeft verder een bruisend uitgaansleven voor jong en oud. De populairste stranden zijn “Grande Plage” en “Plage Miramar”. Leuke plekken om te bezoeken zijn het oude haventje Port de Pecheurs, de rots Rocher de la Vierge voor de kust van de badplaats(bereikbaar met een bruggetje) en het aquarium van Biarritz dat een haaien en zeehonden bassin heeft. Voor de shopliefhebbers is Avenue Eduard VII de plek waar alle grote modemerken een winkel hebben.