Aquitaine

Pijnboombossen, wijnranken, 300 kilometer kustlijn en een keuken met gerechten van oesters en truffels. Welkom in de Aquitaine, het meest zuidelijke deel van Frankrijk. Hier vind je plaatsen zoals Bordeaux, Bayonne en de badplaats Biarritz. Leven als god in Frankrijk doe je in de Aquitaine.

Bezienswaardigheden Aquitaine

De Aquitaine heeft veelvoud aan interessante bezienswaardigheden. Van de prehistorische grotten van Lascaux tot aan de uitgestrekte beroemde wijnranken bij Bordeaux.

Actief in Aquitaine
Aquitaine heeft voor elk wat wils te bieden. Zowel op het vaste land als in het water. Fietsers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Een uitgebreid netwerk van fietspaden en wandelpaden kronkelen glooiend door het landschap. Aan de stranden zijn er talloze surf- en watersportmogelijkheden net zoals de vele meren die in dit gebied te vinden zijn.

Eten en drinken Aquitaine
De omgeving van Bordeaux is beroemd vanwege de vele kwaliteitswijnen. Ook kun je hier heerlijk genieten van de typisch kenmerkende gerechten waar de Franse keuken beroemd om is. Stokbroodje onder de arm, kaasje erbij, een goed glas wijn en genieten maar.