Kastelen, prachtige valleien en groene weilanden. Centre Val de Loire, de regio net onder Parijs is een waar paradijs voor liefhebbers van de natuur en historische stadjes. Ontdek Centre, de regio die het gebied vlak onder Parijs frisgroen kleurt.

Centre Val de Loire heeft zes departementen. Cher, Eure-et-Loire, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher, Loiret. De belangrijkste steden van de regio Centre zijn de hoofdstad Orleans, gevold door Tours en Chartres en Amboise. Pareltjes die perfect zijn om lekker doorheen te wandelen, om etalages te kijken in de winkelstraatjes of op een van de gezellig terrasjes lekker te genieten van een kopje koffie met Tarte Tatin.

De streek staat bekend om haar schitterende kastelen in het Loiredal, waarmee het een plaatsje veroverde op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het landschap overweldigt je met z’n natuur: groene bomen, groene weilanden, groene valleien. En tussen al dat groen is er een indrukwekkend netwerk aan rivieren. De bekendste zijn de Loir en, met een letter verschil, de wereldberoemde Loire, die met z’n 1012 kilometer de langste rivier van Frankrijk is. Daarvan is 800km voorzien van een fietspad. La Loire a Velo heet die route en het fietspad volgt de rivier tot die in de Atlantische Oceaan stroomt.