Bretagne

Bretagne vakantie opties

Bretagne, het meest eigenzinnige stukje van Frankrijk, het land van de Kelten, menhirs en de druïden. De woeste zee beukt op surrealistisch gevormde rotsen. Daarnaast staat Bretagne ook bekend om zijn vuurtorens, ze staan vaak op prachtige plaatsen tussen de rotsen.

Op vakantie in Bretagne

Het schiereiland Bretagne is een van de populairste vakantiebestemmingen van Frankrijk. Met meer dan 1000 km kust kan je er prima fietsen door het glooiende landschap langs bossen, rivieren, kastelen, landhuizen en kloven. Naast immense rotsformaties zijn er volop zandstranden en badplaatsen aan de kust zoals Carnac (Cote d’Émeraude). S’avonds geniet je van de locale crêpes of oesters.

Must do’s in Bretagne

Een must-do in Bretagne is een bezoek brengen aan het ommuurde stadje St. Malo, dat bij vloed verdwijnt in zee en verandert in een eiland. Ook de havenstad Brest is zeker de moeite waard. Bezoek ook zeker eens het natuurpark Armorique, de eeuwenoude megalieten in Carnac, Rochefort, Terre en de Middeleeuwse hoofdstad van Bretagne, Rennes. Of vaar naar oa de eilanden Belle Ile, Bréhat en Batz. Bretagne is zeer geschikt voor een autovakantie met de gehele familie. Campings en vakantiehuisjes zijn hier in Bretagne dan ook volop. Voor de komende zomervakantie is Bretagne een goede keuze!