Corsica

Met zijn afwisselende landschap van bergen, paradijselijke stranden en uitgestrekte hoogvlakten is Corsica de ideale bestemming om je ogen flink de kost te geven. Met paradijselijke landschappen, cultuurmonumenten en prachtige stranden is dit eiland de ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen en ontspanning en voor liefhebbers van erfgoed en eeuwenoude tradities. Plaatsen zoals de hoofdstad Ajaccio en het mooie Bastia zijn de moeite waard om te bezoeken.

Vakantiehuizen Corsica

vakantiehuisje-Frankrijk

Campings Corsica

Campings Frankrijk

Hotels Corsica

Hotels Frankrijk

Het prachtige eiland Corsica

Corsica oftewel “Ile de Beaute” zoals de Fransen het eiland liefkozend noemen heeft vele gezichten. Het landschap varieert van ruig tot idyllisch. Wanneer je een fly drive Corsica geboekt hebt of je reist met je huurauto over het eiland. Naast het ontdekken per auto zijn er vele mogelijkheden om Corsica te voet te ontdekken. Diverse wandeltochten kun je maken. De ene tocht een ligte beproeving de andere voor de gevordenden onder ons. Tochten die langs de hoogste berg van het eiland leiden: de Monte Cinto (2708 meter) en waar je kunt overnachten in berghutten die op de routes liggen.

Bekijk hier een prachtige wandelvakantie aanbieding van 8 dagen: Wandelvakantie Corsica

Bekijk hier een prachtige camperreis aanbieding over Corsica van 18 dagen: Camperreis Corsica

Bekijk hier een prachtige fly drive aanbiedingen: Fly Drive Corsica

De prachtigste natuurmonumenten van Corsica vind je terug in de les gorges de la Restonica , le Monte Stello et les falaises de Bonifacio. La Marine de Bonifacio nodigt uit tot ontspanning aan de middellandse zee.

Houdt je van lekker eten en drinken? De wijnen en kazen op het menu zijn bijna allemaal afkomstig van het eiland. Corsica is namelijk de  belangrijkste schapenkaas producent  van Frankrijk. Daarnaast heeft het eiland een ideaal klimaat om de heerlijkste wijnen te produceren.

Ontdek eeuwenoude stadjes en de vele nationale parken met zeldzame plant en dierensoorten.

Het park Scandola staat op de unesco werelderfgoed lijst. Ajaccio herbergt schitterende middeleeuwse architectuur,  kronkelende straatjes, oude burchten.