Met zijn elegante waterkant, zijn onneembare citadel en zijn typische levensstijl weet Ajaccio niet alleen zijn inwoners te bekoren, maar ook zijn bezoekers
ajaccio Corsica

Vakantiehuizen Omgeving

vakantiehuisje-Frankrijk

Campings Omgeving

Campings Frankrijk

Hotels Ajaccio

Hotels Frankrijk

Ajaccio Corsica

Ajaccio, hoofdstad van Corsica. De geboortestad van Napoleon Bonaparte straalt zoals de illustere keizer een sfeer van sterkte en vastberadenheid uit. Toch is Ajaccio ook een stad die sinds de 15e eeuw de wereld verbluft met haar geschiedenis en haar cultuur. Liefhebbers van schilderkunst ontdekken in het Palais Fesch een collectie aan Italiaanse schilderkunst die enkel door het Louvre wordt overtroffen.

Ajaccio werd gesticht door de Genuezen en verbaast niet alleen door zijn grote diversiteit maar ook door het 20 km lange fijne zandstrand. Hier kan men bijna het hele jaar door van de zon genieten.

Ajaccio is een zeer bijzondere stad die men niet onberoerd kan verlaten. Een aanrader om volop van te genieten. Vier goede redenen om naar Ajaccio te gaan: Ga ’s morgens vroeg naar de markt van Ajaccio. Vul een mand met heerlijke streekproducten en verken via het wandelpad Le Sentier des Crêtes, de omliggende maquis.

Bezoek na een zonnige dag aan het strand de kleine koele steegjes van de stad, geniet van een aangename avond in één van de vele bars en proef van een lekkere streekwijn. In Hotel les Mouettes vindt men de charme terug van de 19e eeuw en kan men genieten van een prachtig uitzicht op de baai van Ajaccio.

Wie spreekt over een keizerlijk stad spreekt over creaties van het merk ‘Empire’. Valérie Santarelli ontwierp voorwerpen en stoffen die benadrukken hoe sterk de band in de voorbije geschiedenis was tussen de stad en Napoleon Bonaparte.

Er naar toe: Ajaccio is gelegen in het zuiden van Corsica en is bereikbaar met de auto, de boot of het vliegtuig: vanuit Amsterdam of Brussel met Transavia, KLM of Brussels Airlines.