Ardeche
Krakende ‘moulins’ langs de snelle rivierstroompjes waar vroeger zijdedraad werd gemaakt, diepe rotsige kloven waar de kano of kajak zich thuis voelt, een heerlijke warrige boel van bergen en heuvels, deels uitgehouwen tot terrassen waar knoestige kastanjebomen in rijen opgesteld staan, en alles al onder een Provençaalse zon. Dat is De Ardeche.

Vakantiehuizen Ardeche

vakantiehuisje-ardeche

Campings Ardeche

Campings Ardeche

Hotels Ardeche

Hotels Ardeche

De Ardèche, veel natuur voor weinig inwoners

De Ardèche, gelegen in het zuidelijke deel van Frankrijk, maakt deel uit van de regio Auvergne-Rhône-Alpes en dankt z’n naam aan de gelijknamige rivier. De 5 529 km² grote streek wordt onder meer gekenmerkt door verschillen in vegetatie en klimaat en trekt jaarlijks heel wat toeristen aan. Met slechts 58 inwoners per vierkante kilometer is de bevolkingsdichtheid weliswaar erg beperkt, maar dat betekent ook minder verstedelijking en meer natuur.

Fietsen door de Ardeche

Ontdek de Ardèche zoals je deze nog nooit gedaan hebt en fiets over voormalige spoorwegen die nu getransformeerd zijn tot fietspaden. Fietsen door de Ardeche is een prachtige ervaring. Je ontdekt de mooiste plaatsjes en natuur.