Campings Normandie opties

Er zijn tal van redenen te noemen om een vakantie op een camping in Normandië door te brengen. Het is een prachtig gebied met veel variatie. De streek in Noordwest-Frankrijk kent een mooie kustlijn met fraaie, lange zandstranden, prachtige kliffen en gezellige badplaatsen. Ook het achterland van Normandië is absoluut de moeite van het ontdekken waard. Uitgestrekte bossen, boomgaarden, pittoreske dorpjes en riviertjes is wat u hier zoal tegenkomt. Natuurlijk maakt de overheerlijke keuken uw camping Normandië vakantie compleet.

Campings Eurocampings.nl

Campings Campings.nl

Campings Vacanselect

Campings Normandië meestal aan de kust

Wilt u op een camping in Normandië verblijven? Dan bent u meestal dicht bij de kust. De kust van Normandië is zeer gevarieerd. Op de ene plek treft u parelwitte zandstranden en duinen. Terwijl u op de andere plek uitkijkt op imposante krijtrotsen of prachtige kiezelstranden. Waar u ook bent; u kunt hier heerlijke wandelingen maken. Maak uw hoofd leeg, adem de zoute zeelucht in en u voelt zich als herboren. Natuurlijk staat Normandië bekend om zijn D-Day stranden, waar op 6 juni 1944 de Slag van Normandië plaatsvond. Na die indrukwekkende historie ontdekken relaxen en genieten van de zee? Goed nieuws: de zee nabij uw camping in Normandië leent zich ook uitstekend voor allerlei watersportactiviteiten, zoals surfen, zwemmen, zeilen en waterskiën.

Er op uit in Normandië

Opvallend mooi zijn verder de huizen en het groene, glooiende binnenland van Normandië. Ook leuk is een dagje naar de steden Caen en Le Harve te gaan. Ontdek deze eens met de fiets. Normandië ligt slechts op ruim 500 kilometer rijden van Utrecht, ideaal voor reizigers die een korte autovakantie willen maken naar de kust van Frankrijk. Vanuit Normandie bezoek je tevens eenvoudig de mooie eilanden Guernsey en Jersey, Brits Kroonbezit en onderdeel van de Kanaaleilanden.

Glamping in Normandië

Als u een accommodatie wilt met werkelijk álles erop en eraan, kijk dan eens naar de meest luxe accommodaties: hypermoderne glamping stacaravans. Daar zit zelfs een vaatwasser in! Boek uw droomcamping

Een aantal must-do’s in Normandie:

Het wonder van eb en vloed in Mont Saint Michel
Het Amerikaanse kerkhof in Colleville sur Mer
Het bekendste landingsstrand Omaha Beach
De beroemde landingsstranden uit de tweede wereld oorlog in Arromanches
UNESCO binnenstad van de stad Le Havre
Het uitzicht vanaf Pointe du Hoc

Bewonder dé must-see van Normandië

Breng een bezoek aan Mont Saint-Michel, een rotsachtig schiereilandje dat u alleen te voet kunt bereiken en waar bovenop de rots een imposant middeleeuwse abdij pronkt. Camping Capfun La Route Blanche ligt op één uur rijden van deze magische trekpleister.

Droom weg in havenstad Honfleur Bezoek de havenstad Honfleur, aan de monding van de Seine. Kijk goed naar de oude huizen in de haven. Die zijn beroemd geworden door de schilderijen van Monet. Leuk voor uw vakantiekiekjes.

Verwen uw smaakpapillen

Gaat u vakantie vieren op een van de campings Normandië? Dan zit u wat betreft eten en drinken helemaal goed. Frankrijk staat bekend om zijn internationaal gerenommeerde keuken en ook de Normandiër houdt van een lekkere maaltijd. Deze regio kent een breed scala aan smaakvolle streekproducten die u niet mag missen. Typische streekingrediënten in deze regio zijn de schaal- en schelpdieren, kazen als Camembert en appels. Daarnaast zijn Calvados, Cider en Normandische oesters ook smaakvolle producten uit deze streek. In de buurt van uw camping in Normandië vindt u talloze eetgelegenheden waar u al dit lekkers zelf kunt proeven.