Fietsen onder de Franse zon! Langs middeleeuwse plaatsjes, geurende kruiden en prachtige landschappen, zoals dat van de Camargue. Je fietst langs plekken die zijn vereeuwigd door vele schilders, van Picasso en Van Gogh tot Gauguin. Maar ook langs grootse monumenten, zoals het Pausenpaleis in Avignon, de Romeinse arena in Arles en de Pont du Gard bij Nîmes.

Vakantiehuizen Regio/Plaats

vakantiehuisje-Frankrijk

Campings Regio/Plaats

Campings Frankrijk

Hotels Regio/Plaats

Hotels Frankrijk

Ontdek de Provence per fiets

Glooiende lavendelvelden en wijngaarden. Wie aan de Provence denkt ziet ook de Mont Ventoux, de heuvels van de Luberon, de Grand Canyon du Verdon en de Gorges du Loup. Maar ook een schitterende kustlijn met azuurblauwe baaien. Rustige dorpspleintjes waar je na een stuk fietsen op arriveert en even je rust pakt. Historische plaatsen zoals Avignon, Aix en Grasse die je van afstand ziet opdoemen tijdens je fietstocht. En natuurlijk niet te vergeten Nice en omgeving. De Provence is een ware belevenis om per fiets te ontdekken. Of je nu een vergevorderd fietser bent of niet vaak fietst! Iedereen ontdekt de Provence op zijn eigen fietsmanier!

Fietsen Provence staat voor:

  • alle zintuigen op scherp: fiets door een landschap vol geurende lavendel, tijm en rozemarijn
  • ‘carpe diem’ op de fiets: ontdek prachtig Romeins erfgoed in Arles, Nîmes en Orange
  • fruitbomen, rijstvelden, wijngaarden: een afwisselend decor!
  • ontdek letterlijk het meest schilderachtige Frankrijk: het landschap van Van Gogh

Beste periode om te fietsen

Door het zachte klimaat buiten de zomer om vormt de Provence een heerlijk fietsgebied. Uiteraard kun je in de zomer ook prima fietsen door de Provence. Echter kan het erg heet zijn dus zorg dat je goed bent voorbereid en voldoende water meeneemt.