Avignon: charmante stad in de Provence, stad van pausen en cultuur. Laat je onderdompelen op een plek vol geschiedenis. De stad is omgeven door een imposante middeleeuwse stadsmuur en vele unieke ebouwen die stuk voor stuk op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Avignon is een parel in het zuiden van Frankrijk en een must om te bezoeken 

Bezienswaardigheden in Avignon
Reeds bij aankomst kan de vakantieganger zich verheugen op een dromerig panorama. Het uitzicht valt direct op de stad en van veraf is het pauspaleis al te herkennen. Het pauselijk paleis werd gebouwd in de 14e eeuw, toen het pausdom werd besteld van Rome naar Avignon. Als je goed kijkt, zie je zelfs de brug van Avignon, die een monumentaal gezicht in de stad is. In 1185 werd de brug gebouwd om de Rhône over te steken. In 1660 verwoestte een vloedgolf het gebouw met de 22 bogen. Vandaag de dag kunt u tijdens een vakantie in Avignon nog steeds 4 bogen bewonderen. De stad is omgeven door een imposante stadsmuur, die zich op een beschermende manier een weg baant door de romantische oude stad. Meer dan 100 jaar woonden de pausen er in ballingschap, wat natuurlijk ook de oude stad heeft gevormd. Steeds weer zijn er gotische gebouwen te zien, die bij de UNESCO als cultureel erfgoed geregistreerd staan. De stadsmuur, die meer dan 80 torens bevat, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Avignon. De 4,3 kilometer lange stadsmuur is tijdens een korte wandeling volledig te bezichtigen. Een ander interessant gebouw is de synagoge. Het werd pas in de 19e eeuw herbouwd. De bekendste straat van Avignon is de Rue de Teinturiers. Er zijn oude molens en een zeer idyllisch natuurlandschap dat al vele schilders en kunstenaars heeft geïnspireerd. Af en toe vinden in de romantische straat kleinere festiviteiten plaats. Villeneuve lez Avignon, nodigen u uit voor vele culturele evenementen van het jaar. Culinaire ervaringen kunnen ook worden opgedaan in deze grote stad. Zo is hier variatie aanwezig. Winkelen, eten en drinken, slenteren, theater, muziek, alles wat gewenst wordt, kan in Avignon werkelijkheid worden.

De hoogtepunten van Avignon
pauselijk paleis
stadsmuur
Historisch Oude Stad
kardinale paleizen
Pont St. Bénézet

Het weer in deze regio is aangenaam mild in zomer en winter. In en rond Avignon zijn hoge bergen en diepe valleien te verkennen.

Ontdek Avignon en de Provence
Op 80 kilometer afstand van Avignon ligt de kust en daarmee fantastische zandstranden. Op 85 kilometer afstand kun je de culturele stad Marseille bezoeken. Of je nu wilt fietsen, wandelen of zwemmen. Het kan allemaal in Avignon en omgeving.