De Luberon
De populairste regio van de Provence strekt zich uit van Avignon naar het oosten. Hier zijn beroemde plaatsen als Gordes, die als een zwelnest aan de rots lijkt te kleven, of Roussillon met zijn wereldberoemde okerrotsen. Niet te vergeten Bonnieux of Lacoste met het kasteel (het kan niet bezocht worden) van de Markies de Sade. De pittoreske Abbaye de Senanque bij Gordes is bijna net zo beroemd als het gereconstrueerde dorp van de Bories – dit zijn oude koepelhuizen gebouwd zonder cement of andere bindmiddelen uit het verleden. Geen gast die niet zou worden betoverd door dit cisterciënzer klooster in de smalle vallei met de lavendelvelden aan de voorkant, die in volle bloei zijn in de zomer en geven de Provence zijn kleur. En natuurlijk mag u de Fontaine de Vaucluse niet vergeten als u de Provence bezoekt.

De Alpilles
Een klein bergmassief ten westen van de Rhône trekt ook op magische wijze toeristen aan. Het fort van Les Baux de Provence en het gelijknamige dorp bieden een pittoresk plaatje. De kleine Alpen – wat de naam Alpilles betekent – zijn niet overdreven. Ze zijn de thuisbasis van een van de beste olijfolie in Frankrijk. Maar ook St. Rémy de Provence is een must tijdens een uitstapje naar de Provence. Hier, waar Van Gogh in het sanatorium was en de Romeinen al een nederzetting met tempels en boerderijen stichtten, kan men een typische Provençaalse stad beleven.

De Gorges du Verdon
De kloven van Verdon zijn een natuurspektakel dat zijn gelijke niet kent in Europa. Ze zijn meer dan 30 kilometer lang en hebben in de loop van miljoenen jaren meer dan 700 meter in de rotsen gegeten. Je kunt er van onderaf doorheen lopen, van bovenaf naar kijken, over de deels smalle bergweggetjes rijden of oversteken met de kajak, die weer gereserveerd moet blijven voor alleen ervaren sporters. Klimmers bewegen zich als spinnen op de prachtige rotswanden en bungeejumpen is mogelijk op een brug over een zij kloof. Tot slot stroomt de Verdon vanuit de Europese Grand Canyon het Lac de Ste Croix in, waar u kunt zwemmen of surfen. Hier is ook de beroemde plaats Moustiers St Marie, die in ieder geval moet worden bezocht. Hij staat bekend om zijn fair play.