Marseille

Marseille, de oudste stad van Frankrijk en de hoofdstad van de Provence, is een heerlijke meltkroes met tal van evenementen en bezienswaardigheden. In Marseille wonen meer dan 100 nationaliteiten wat de stad tot een cultureel bolwerk maakt. Als u een vroege vogel bent, moet u genieten van de zonsopgang in de vissershaven van Marseille wanneer de vissers hun verse oogst van de nacht verkopen.

Marseille in gelegen in het departement Bouches-du-Rhône aan de Middellandse Zee. Na Parijs is het de op één na grootste stad van Frankrijk met bijna 1 miljoen inwoners. Elk jaar trekken veel toeristen naar deze historische metropool, want als een oude stad heeft het musea, natuurlijke monumenten, gebouwen en tal van evenementen die mensen aan te trekken. De stad probeert ook haar imago te verfraaien. Euroméditerranée” is de naam van het ambitieuze project dat de hoofdstad van de Provence een modern gezicht zal geven met een imposante skyline. Het project beslaat een oppervlakte van 480 hectare tussen de handelshaven en de oude haven en verenigt de elite van hedendaagse architecten. Veel oude gebouwen zijn gerenoveerd en worden voor culturele doeleinden gebruikt.

Bezienswaardigheden Marseille
In Marseille worden veel musea genoemd als excursiebestemmingen voor bezienswaardigheden van Marseille. Van het nieuwe Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée tot het Musée des Beaux-Arts, het Musée d’Art Contemporain en het Musée d’Histoire Naturelle, het Museum voor Mediterrane Archeologie (Centre de la Vieille Charité) en het Musée d’Histoire et Port antiek, haven- en stadsgeschiedenis en het Musée de la Marine et de l’Economie de Marseille, het Museum voor Economie en Marseille, de cultuurliefhebbende vakantieganger kan zijn ontdekkingstocht direct vanaf de luchthaven van Marseille beginnen. De Notre-Dame de la Garde (middeleeuwse bedevaartkapel), de oude haven van Vieux Port en de site van de eerste nederzetting Marseilles Quartier du Panier, door de lokale bevolking kortweg bekend als “Parnier”, trekken ook bezoekers.

Elk jaar vindt hier ‘s werelds grootste petanquetoernooi (jeu de boules game) plaats. In het Borély Park, niet ver van het strand, zal de Mondial la Marseillaise à pétanque worden gehouden als een open toernooi met de finale in de oude haven. Overal en het hele jaar door bent u goed geadviseerd met een vakantiehuis in Marseille, want dan kunt u de tijden kiezen naar de verschillende bezienswaardigheden van Marseille en zelf koken gerechten uit de Provençaalse keuken. De stad biedt ook culinaire lekkernijen uit de Griekse, Italiaanse, Maghreb, Corsicaanse, Levantijnse, Spaanse, Armeense en Joods-Sefardische keuken, dankzij de verschillende invloeden. De Bouillabaisse is bekend buiten Frankrijk en komt uit Marseille. Zeevruchten, vis, verse lokale ingrediënten, gevogelte en vlees laten het gastronomische hart sneller kloppen. Dit alles, gecombineerd met de kunst van het grenzeloos feesten, is al een bezoekje waard.

Marseille – het hele jaar door
Het afwisselende gezicht van Marseille met zijn bergachtige achterland en de hoogste hoogteligging, de Croix de Garbalan met een hoogte van 710 m en de Chaîne de l’Estaque in het noordwesten en de schelpdierkwekerij achter l’Estaque, waar de Étang de Berre (zout, groot binnenwater) met mediterraan klimaat ligt, nodigen je uit. Het weer in Marseille is aangenaam warm in de zomermaanden van 25 tot 29 graden, in de winter aangenaam koel van 10 tot 14 graden. Met twee tot zes regenachtige dagen per jaar en een watertemperatuur tussen de 13 en 22 graden is het een van de populairste bestemmingen in Frankrijk.