Hoe je het beste naar de Provence kunt reizen hangt af van wanneer je op vakantie gaat. De meest populaire periode is in de zomer van juli tot augustus. Dit is echter ook de drukste periode waardoor de meeste snelwegen overvol zijn tijdens de zomervakantie. Vliegen of per trein om vervolgens een auto te huren is dan ook een steeds meer voorkomende optie en een stuk sneller dan met de auto. Wij tonen diverse manieren om naar de Provence te reizen.

Aankomst per vliegtuig
Marseille is de grootste internationale luchthaven. De luchthavens Marseille-Marignane, Nice Côte d’Azur Toulon en Avignon worden in de zomermaanden aangedaan al dan niet via Parijs. Sommige goedkope luchtvaartmaatschappijen bieden al vluchten aan naar de Provence vanaf 39€. Gebruik de vliegticket vergelijker voor het goedkoopste tarief op de juiste datum. Directe vluchten worden aangeboden door Easyjet, KLM en Transavia.

Aankomst met de auto
De reistijd van midden Nederland naar Nice is ongeveer 12 uur. Vakantiegangers richting de Provence kunnen het beste de snelwegen via Metz, Nancy, Dijon, dan via Lyon door het Rhônedal nemen.

Aankomst met de trein
De Thalys rijdt vanuit Amsterdam via Rotterdam en Brussel naar Parijs. Vanuit Parijs reis je direct naar Marseille met de TGV. Op dit moment worden treintickets vanaf 59€ aangeboden. Het tarief is gebaseerd op het tijdstip en de dag van de week. Dit kan dus afwijken. Tot aan Parijs is er Nederlands en Frans treinpersoneel aanwezig. Hier kun je treintickets naar de Provence kopen.

Autohuur Provence
Wanneer je gekozen hebt om te vliegen of per trein en je wilt de ware Provence ontdekken zijn er voordelige opties om een auto te huren. Onze Autohuur vergelijker toont je diverse auto’s via grote aanbieders zoals Hertz, Europcar, Avis en meer. Zo betaal je altijd de goedkoopste prijs omdat je hetzelfde merk en type auto vergelijkt en kijkt waar deze het goedkoopst wordt aangeboden. Voer je bestemming en ophaaldatum in en kijk hoeveel je kunt besparen!
Vergelijk huurauto’s Provence >>