De Provence is het zuid-oostelijke deel van Frankrijk en ligt dus direct aan de Middellandse Zee. Het weer in de Provence wordt sterk beïnvloed door de Middellandse Zee. Het weer in de Provence, met bijna 300 zonnige dagen per jaar, is de warmste en zonnigste regio van Frankrijk, waarvan de warme zomers en milde winters kenmerkend zijn, maar ook de grote droogte in de zomer en de hoge vochtigheid in de winter.

Vakantiehuizen Provence

vakantiehuisje-Frankrijk

Campings Provence

Campings Frankrijk

Hotels Provence

Hotels Frankrijk

Het mediterrane en milde klimaat wordt ook weerspiegeld in het weer van de Provence. Elk seizoen heeft zijn eigen charme, maar de beste tijd om te reizen is lente en herfst. Dan zijn de temperaturen en het weer aangenaam warm en zijn er niet zoveel toeristen meer onderweg.

Marseille, de grootste stad in de Provence en een stad direct aan de Middellandse Zee dient als voorbeeld van het weer in de Provence. De winters in Marseille zijn zacht, zelden daalt de temperatuur in het bereik rond de 0 graden Celsius. De zomers zijn heet – temperaturen rond de 30 graden Celsius zijn niet ongewoon. De Provence is een goede vakantieregio, want naast de hitte is er ook een zeer grote kans op droogte. In de winter valt er daarentegen vaker neerslag – het hele jaar door valt er in Marseille 530 mm neerslag – in de wintermaanden kan die oplopen tot 80 mm.

Over het algemeen is het weer in de Provence warm in de zomermaanden van 25 tot 29 graden, in de winter aangenaam koel met 10 tot 14 graden. Twee tot zes regenachtige dagen per jaar zijn er in de Provence en een watertemperatuur tussen de 13 en 22 graden is de Provence met zijn weer een van de meest populaire vakantieregio’s in Frankrijk.